עולם משחקי המחשב התרחב כבר הרבה מעבר לכמה אלפי גיימרים מכורים. היום, בני נוער רבים (וגם מבוגרים) משחקים במגוון פלטפורמות, כולל טלפון סלולרי, קונסולות משחק, ומחשב גיימינג.
מסך גיימינג מעוצב באופן ייחודי לחוויית המשחק הטובה ביותר, וענקיות הטכנולוגיה מתמקדות במפרטי הנתונים והביצועים החזקים ביותר, עם זמן תגובה נמוך וקצב ריענון גבוה.
בשנת 2022, המחירים נגישים יותר, ומתאימים גם לקהל צעיר וחדש, כולל ילדים, שיכולים לשדרג את חווית המשחק עם השקעה כספית לא מטורפת של ההורים (שיכולים אף הם ליהנות מחוויית צפייה משופרת בעצמם)
במדריך הזה, נתמקד במסכי מחשב המתאימים לגיימר הממוצע, המספקים את הביצועים הכי טובים ביחס למחיר, ושלא ישברו לכם את הכיס.
איך בוחרים מסך גיימינג?
כשמדובר בחוויית גיימינג, מסך גיימינג טוב ייצור סנכרון מושלם בין המשחק לתצוגה. יכולת תגובה מהירה של השחקן יכולה להיות ההבדל בין ניצחון להפסד ובין הנאה מהמשחק לתסכול מתמשך. יש לבדוק את זמן התגובה של המסך, קצב הרענון, סוג פאנל המסך, רזולוציה, בהירות, ויחס ניגודיות.
זמן התגובה של מסך הגיימינג צריך להיות נמוך ככל האפשר. חלק מהמסכים מציעים זמן תגובה של 1 מילי שניה (ms) בין גווני האפור, מה שמבטיח תצוגה חלקה.
גם קצב ריענון המסך הוא מרכיב חשוב, משום שהוא מאפשר מינימום של ריצודים ושיבושים. קצב ריענון של 144HZ ומעלה מאפשר חוויית גיימינג זורמת ונאמנה למה שקורה במשחק.
גודל המסך שצריך תלוי במרחק של השחקן ממנו. מרחק גדול יחסית יצריך גודל של 34 אינץ'. אם יושבים ממש מול המסך, מסך גדול מדי דווקא יפריע ויגרום להתרוצצות מיותרת של העיניים מסביב כדי לעקוב אחרי המשחק.
גודל קלאסי ופופולרי הוא 27 אינץ'.
פרמטרים נוספים שקובעים את איכות התמונה הם סוג פאנל המסך (IPS/VA), רזולוציה, בהירות, ויחס ניגודיות.
כדאי גם לוודא שהרמקולים טובים, ושהמסך לא מסורבל וכבד מדי.
6 מסכי גיימינג מומלצים וזולים (ב-2022)
כל המסכים שתמצאו כאן הם בגודל המומלץ – 27 אינץ', זמן תגובה של אלפית שניה, ותומכים בטכנולוגית Freesync או G-sync.
מתחת לטבלה תמצאו סקירה מלאה עם יתרונות וחסרונות של כל מסך.
מסך גיימינג | שורה תחתונה | תכונות | מחיר |
---|---|---|---|
סמסונג אודיסי G5 (קעור) | הכי טוב עם 1440 פיקסלים | קצב ריענון - 144Hz רזולוציה - 2560x1440 פאנל VA | ✅ 1244 ש"ח באמזון- (במקום 1700 ש"ח בארץ) |
מסך גיימינג 240 הרץ LG | למתקדמים במחיר סביר | קצב רענון 240 הרץ רזולוציה 1080x1920 פאנל IPS | ✅ 1250 ש"ח בלבד באמזון כולל מיסים ומשלוח (במקום 1690 ש"ח בארץ) |
מסך גיימינג Dell קעור | הקעור הכי טוב | קצב ריענון - 165 HZ רזולוציה - 2560x1440 פאנל VA | ✅ 1529 ש"ח ב-Ksp |
LG אולטרה גיר | מסך מלא (Ultra Wide) | קצב ריענון - 144Hz רזולוציה - 1920x1080 פאנל IPS | ✅ 1091 ש"ח כולל הכל באמזון |
סמסונג אודיסי 3G | הכי זול | קצב ריענון - 144Hz רזולוציה - 1920x1080 פאנל VA | ✅ 1320 ש"ח ב-Ksp |
מסך גיימינג לנובו G27 | למתחילים | קצב ריענון - 144Hz רזולוציה - 1920x1080 פאנל IPS | ✅ 1015 ש"ח בלבד ב-ksp כולל מיסים ומשלוח! |
1. סמסונג אודיסי G5 (קעור) – הכי טוב עם 1440 פיקסלים
- קצב ריענון – 144Hz
- זמן תגובה – אלפית שניה
- רזולוציה: 2560×1440
- תומך ב-FreeSync Premium Pro
- פאנל VA
החידוש של סמסונג במסך קעור הוא הכי קרוב שאפשר למציאות מדומה. עצם זה שהמסך קעור פשוט גורם לך לשקוע יותר במשחקים הכי שווים. אני ניסיתי את מיינקראפט וזה היה פשוט מדהים יחסית למסך רגיל.
הקיעור מתאים את עצמו לעקמומיות של העין האנושית ומאפשר לך לראות יותר ממסך שטוח רגיל.
רזולוציית ה-WQHD נותנת פי 1.7 יותר צפיפות פיקסלים בהשוואה ל-full HD והתוצאה היא תמונה חדה ומפורטת ביותר. יחד עם יחס עדכון של 144Hz – האודיסי הקעור הוא מסך מעולה – במחיר יחסית נוח.
יתרונות
- הפאנלים של סמסונג ממשיכים להיות בראש בכל הקשור לרמת איכות וצבע. הכל נראה נהדר על המסך, הצבעים נראים מעולה, הגוונים עשירים ומלאים, ופאנל ה-QLED עושה עבודה מדהימה.
חסרונות
- יש להרכיב בזהירות – קיבוע המסך לזרוע נעשה ע"י מנגנון פלסטיק הדורש דחיפה בכוח של הרגלית אל בסיס המסך.
- אין אפשרות לסובב או להגביה את המסך, רק להטות קצת למטה או למעלה
✅ מחיר – 1244 ש"ח כולל הכל באמזון, או 1750 ש"ח ומשלוח חינם ב-ksp
2. מחשב גיימינג דל Dell – הקעור הכי טוב
- קצב ריענון 165 HZ
- זמן תגובה – אלפית שניה
- רזולוציה – 2560×1440
- תומך ב-FreeSync
- פאנל VA
כאן יש לנו שילוב מעולה של מסך קעור 1440 פיקסלים עם קצב ריענון של 165 הרץ, ניגודיות מעולה בזכות פאנל ה-VA, וזמן תגובה סביר – במחיר נוח יחסית.
המסך הקעור של Dell מאפשר חוויות משחק יותר ריאליסטית, ויחד עם האפשרות להטיה והתאמת גובה – השחקן שוקע בתוך המשחק עד כדי שהוא שוכח איזה יום היום (ויתכן שגם את שמו הפרטי).
מסך המחשב לגיימינג של דל הוא סופר איכותי, ויש לו את כל התכונות שאתה צריך, יחד עם עוד קצת אקסטרות – במחיר יחסית נוח. למרות שאין לו HDR, הוא אחד ממסכי הגיימינג הטובים ביותר ב-2022.
יתרונות
- קצב ריענון הכי גבוה
- ניגודיות גבוהה בזכות פאנל VA
- מחיר נוח
חסרונות
- לא תומך ב-HDR
✅ מחיר – 1549 ש"ח ב-Ksp
3. LG אולטרה גיר (Ultra Gear) – מסך מלא
- קצב ריענון – 144Hz
- זמן תגובה – אלפית שניה (1 ms)
- פאנל IPS
- תמיכה ב-G-Sync
- רזולוציה: 1920×1080
מסך הגיימינג אולטרה גיר 27 אינץ' של LG הוא מסך עם ביצועי משחק טובים ביותר, 1080 פיקסלים, ויחס עדכון של 144 הרץ.
זמן התגובה של המסך מהיר מאוד מה שנותן תנועה רציפה בלי קפיצות בתמונות – אפילו במשחקים מהירים ביותר. יש לו זוויות צפייה רחבות יחסית בזכות פאנל ה-IPS, שהוא פאנל איכותי ויקר יותר, המצטיין בזויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי.
האולטרה גיר של LG תומך ב HDR, אבל זה לא עוזר כ"כ כי המסך לא יכול להציג טווח צבעים רחב. בסה"כ תמורה גבוהה ביחס למחיר, בהחלט מסך מספיק טוב לגיימר הממוצע.
יתרונות
- זמן תגובה מעולה, קצב ריענון גבוה, מינימום לאגים
- בהירות מצוינת
- דיוק בצבעים
חסרונות
- טווח צבעים לא הכי רחב
- ניגודיות לא הכי טובה
✅ מחיר – 1091 כולל מע"מ ומשלוח באמזון
👈 אל תשכחו לראות את המדריכים שלנו לגבי מקלדת גיימינג ועכבר גיימינג, וגם אוזניות גיימינג מומלצות ב-2022!
4. סמסונג אודיסי סדרה 3G – הכי זול
- קצב ריענון 144Hz
- זמן תגובה – אלפית שניה
- פאנל VA
- רזולוציה: 1920×1080
- תומך ב-FreeSync
אנחנו חוזרים לסדרת האודיסי של סמסונג, הפעם עם דגם G3, עם מחיר יותר נוח (אך ללא HDR)
לאודיסי סדרה 3G יש חיבור HDMI2 ויחס עדכון של 144 הרץ. גם כאן, יחס העדכון של 144 הרץ מסייע בתנועה רציפה אפילו בסצנות מהירות ביותר.
מהירות העדכון של אודיסי סדרה 3G גבוהה יחסית ועומד על אלפית שניה בלבד. מהירות העדכון הזו מונעת עיכובים (לאגים, הכה שנואים על גיימרים) ותמונות קופאות.
ניתן להטות, לסובב ולהתאים את המסך כרצונכם – עד שכל "האויבים" בטווח ראיה מקסימלי.
המסך בסדרה 3G הוא ללא גבולות, בדומה לטלפונים החדשים של סמסונג ושאר הקוריאנים, גם כאן השתמשו ב 100% מגודל המסך לצפייה, דבר מגניב ויפה לכשעצמו.
עוד פיצ'ר מעולה בסמסונג 3G הוא טכנולוגיית הflicker free שמונעת ריצוד של המסך וממזערת את האור הכחול – מה שפחות מעייף את העיניים ומאפשר משחקים ארוכים יותר.
יתרונות
- שומר על העיניים
- ניגודיות מעולה, פי 4 מרוב המסכים במחיר הזה
- המון אפשרויות התאמה לשחקן – סיבוב, הטיה, הגבהה והנמכה
- זמן תגובה מעולה
חסרונות
- בהירות לא הכי טובה
- אין HDR
✅ מחיר – 1320 ש"ח ב-Ksp
5. מסך גיימינג לנובו G27 – למתחילים
- קצב ריענון 144Hz
- זמן תגובה 1 אלפית שניה
- פאנל IPS
- רזולוציה: 1920×1080
- תומך ב-FreeSync
אין ספק שההתמחות של לנובו היא לא במסכים לגיימרים, אבל החברה הסינית הצליחה להוציא מוצר טוב (למתחילים) – במחיר זול יחסית.
מסך הגיימינג של לנובו תומך FULL HD ברזולוציה של 1080 על 1920 פיקסלים. יחס עדכון 144 הרץ ומהירות עדכון של 1 מילישניה, וגם פאנל IPS ממש כמו החברות המובילות בתחום.
המסך מיועד לזוויות צפייה רחבות מאוד, והוא תומך ב-FreeSync, המסיר את הגמגום של התמונה, שבירות, קריעות ופסים – ומשאיר תצוגה חלקה וזורמת
יש עוד שני בונוסים מגניבים למסך G27 של לנובו: הראשון הוא אפשרות שליטה באור כחול – מקטינה את עייפות העיניים ומאפשר זמן משחק ארוך יותר.
השני הוא פענוח HDR on the fly – הפענוח המהיר הזה של ה- HDR מאיץ את הלנובו ומוריד למינימום הבהובים, תקיעות ושאר התמה מהויות של המסך שיכולות להטריף אם הן קורות תוך כדי משחק.
יתרונות
- מחיר נמוך יחסית
- זמן תגובה וקצב ריענון טובים
- שמירה על העיניים
חסרונות
- המסך ניתן רק להטיה קלה ולא להתאמת גובה
- לא מהמובילים בתחום
✅ מחיר – 1015 ש"ח ב-ksp
6. מסך גיימינג 240 הרץ של LG – לגיימרים מתקדמים
- קצב ריענון 240Hz
- זמן תגובה 1 אלפית שניה
- פאנל IPS
- רזולוציה: 1920×1080
עם קצב רענון של 240 הרץ, זמן תגובה של ms 1 ובהירות אופטימלית גם ב-70% שימוש, מסך הגיימינג 27GP750-B 27 של LG ייתן לכם חוויית גיימינג מקצועיץ למתקדמים, ויכפר על כמה חסרונות כמו רזולוציה של 1080P בלבד ומחסור בכניסת USB.
לפאנל ה-IPS תצוגה מעולה, בהירות גבוהה, ויש תמיכה ב-G-SYNC ו-FreeSync Premium. זה אומר שלא משנה איזה כרטיס מסך יש לכם, בכל מקרה תיהנו מהטכנולוגיה המבוקשת – בניגוד ללא מעט מסכי גיימינג אחרים שיכולים לתמוך רק באחת מהטכנולוגיות.
כל זה – במחיר של 1200 ש"ח.
יתרונות
- קצב ריענון 240Hz וזמן תגובה 1ms
- פאנל IPS עם איכות תצוגה מעולה
- בהירות גבוהה
- תמיכה ב-G-SYNC ו-FreeSync Premium
- מחיר סביר!
חסרונות
- רזולוציה של 1080P בלבד
- אין כניסת USB
✅ מחיר – 1250 ש"ח בלבד כולל מיסים ומשלוח באמזון. בארץ המחיר הכי זול בלאסטפרייס – 1690 ש"ח
מילון מונחים מסך גיימינג
קצב ריענון/יחס עדכון – התמונה במסך מתעדכנת כל X זמן. ככל שקצב העדכון מהיר יותר הסיכוי שנראה קפיאה (פריז) או פיקסליזציה יורד. יחס העדכון נמדד בהרצים (תדירות).
HDR – זהו קיצור של high-dynamic-range – מעבר לאנגלית המפוצצת מדובר פשוט על טווח הצבעים שהמסך יכול להראות. בטכנולוגיית HDR כאמור, טווח הצבעים שהמסך יכול פוטנציאלית להראות – הוא גבוה ביותר.
HDMI – ראשית התיבות האלו מייצגות High-Definition Multimedia Interface זה בעצם אומר שהמסך יודע לקבל חיבור מסוג HDMI שמאפשר העברת מידע באיכות וקצבים גבוהים ביותר.
פאנל VA – הפאנל הוא זה שמציג לנו את התמונה והוא מורכב ממעבדי תמונה שונים, ועוד. פאנל VA מאפשר עומק רב יותר של צבעי תמונה, וזווית הרבה יותר רחבה של צפייה. הוא צורך מעט יותר חשמל אך מאפשר ביצועים טובים, ואפשרויות צפייה ומשחק ברמה גבוהה.
פאנל IPS – פאנל איכותי מאוד שמשפר עוד יותר את התמונה החיה ואת זוויות הצפייה. מחירו גבוה יחסית וגם הוא די זולל חשמל, אך מי שרוצה ליהנות מחווית משחק אולטימטיבית – יכול לסמוך עליו באופן מוחלט.
תמיכה ב-Gsync/FreeSync – טכנולוגיות לקצב ריענון משתנה, ונועדו למנוע קריעת מסך ע"י שינוי קצב הרענון של מסך התצוגה והתאמה לקצב הפריימים לשנייה שהכרטיס הגרפי מרנדר – על בסיס היישום הגרפי שרץ על המחשב.
מקווים שעזרנו (וחסכנו לכם קצת כסף),
סיון וצוות פונפונים