גם אם אתם אנשי קמפינג וטבע וגם אם לא, רובכם בטח רוצים להעניק לילדים את החוויה המיוחדת הזו לפחות כמה פעמים טובות במהלך הילדות שלהם.
אז כן, קמפינג עם ילדים זה חופשה שונה מנופש בבית הארחה או בצימר ובהחלט גם חופשה מאתגרת יותר, אבל אנחנו, כמשפחות למודות קמפינג מסוגים שונים, למדנו על בשרנו ש עם הציוד הנכון ועם ההתארגנות המתאימה אפשר ממש ליהנות מהחוויה, ואף לזכור אותה לכל החיים . 😊
👈 שימו לב, כל המוצרים שאנחנו מציעים כאן היו במשלוח חינם באמזון, עד שהגיע הוירוס וחירב לנו גם את משלוח החינם. נעדכן כשהוא יחזור.
תוכן העניינים
איך מתכננים קמפינג עם ילדים?
אז ככה:
אם אתם לוקחים אתכם את כל הציוד שצריך ואם מקפידים על התארגנות נכונה, אפשר להינות מהחוויה המשפחתית המאחדת הזאת ביום, וגם לישון ממש טוב בלילה.
תענוג לראות איך הילדים (וגם אתם) פורחים בטבע ואין כיף גדול יותר מלהתרוצץ מסביב ולחקור את הצמחיה, החיות, החרקים והעצים. גם המסכים לא מנצחים את זה.
עבורנו, חלק מהטיפים כאן עושים את ההבדל חווית קמפינג מאתגרת וקשה לבין חווית קמפינג משפחתית חיובית ואפילו לא נתבייש לומר – מפנקת.
נתחיל ברשימת הציוד המומלץ:
רשימת ציוד לקמפינג עם ילדים (וטיפים לאריזה)
הכינו רשימה כתובה של מה שאתם צריכים וכל פעם שאתם נזכרים במשהו הוסיפו אותו לרשימה. כשהרשימה מוכנה, אתם כבר בחצי הדרך לסיום.
למטה תמצאו את רשימת הציוד חובה ופחות חובה שכדאי לקחת לקמפינג עם ילדים[/su_highlight], אבל לפני זה טיפ כללי:
קמפינג היא חוויה משפחתית וכל המשפחה תרוויח משיתוף הילדים כבר משלבי התכנון והאריזה.
עודדו כל ילד לארוז לעצמו תיק עם הדברים שלו – בובה, צעצוע, משחק קלפים, מחברת ציור וטושים, כובע, בקבוק מים, חטיף, אוזניות, פנס.
בקמפינג חלק מהחוויה זה גם התכנון והאריזה וילד שבוחר מה חשוב לו שיהיה בתיק – ירגיש נעים יותר כשבאוהל יוכל לשלוף את החפצים האהובים שלו. קטנטנים יותר יכולים לקחת תיק קטן עם חפץ מעבר, שמיכי, בובה, בקבוק מים, חטיף.
רשימת ציוד לקמפינג עם ילדים
ראשית, הנה רשימה שאפשר לשמור במחשב, בפינטרסט, פייסבוק או במחשב האישי שלכם, מתחת תמצאו פירוט וההמלצות שלנו.
1. אוהל משפחתי
אנחנו ממליצים מאוד לרכוש אוהל גדול יותר ממספר האנשים שמתכננים ללון בו . אוהל שקל לפתוח אותו ולקפל אותו. חפשו אוהל שניתן לעמוד בו בכיף, ולאחר שפורסים את המזרונים על הרצפה נשאר בו מקום לתיקים ולציוד. ככה גם תמיד אחיין או חבר יכולים לבוא להתארח בלילה.
האוהל צריך להיות מבד עמיד לגשם, ולהכיל הרבה פתחי איוורור למקרה של מזג אוויר חם עם רשתות שניתן לסגור בעת הצורך.
כדאי שהאוהל יהיה עם שתי דלתות – כך שלא צריך לזחול מעל אנשים ישנים כשרוצים להיכנס ולצאת.
👈 אנחנו ממליצים במיוחד על האוהלים (האינסטנט) של קולמן (Coleman) – באמת האוהלים הכי טובים שיש, הנמכרים בארץ במחיר של 800 ש”ח מינימום. באמזון כאן תוכלו למצוא אותם בחצי מחיר כולל המשלוח! (כשיחזרו המשלוחים חינם כלומר 😒)
הנה הדגם המתאים ל-4 אנשים, במחיר מבצע של 310 ש”ח בלבד כולל משלוח, באמזון. 👈 הזמינו כאן.
2. ציוד לשינה בקמפינג
טיפ זהב: לינה איכותית בתנאים טובים היא המפתח להנאה של הקמפינג כולו. ועל כן עשו בשכל: הביאו איתכם מזרונים, כריות, שמיכות מפנקות, מצעים, ושקי שינה.
👈 מזרונים – אחרי הרבה מאוד ניסיונות, נמליץ בחום להעדיף מזרונים מתקפלים/מגולגלים על פני המזרונים המתנפחים.
הבעיה עם המזרונים המתנפחים היא שאתה יודע איך אתה מתחיל את הלילה ואתה אף פעם לא יודע איך תסיים אותו. יותר מפעם אחת מצאנו עצמנו נעים באי נוחות ממגע הקרקע הלא נוח בגלל שהאוויר יצא לו לאיטו מהמזרון במהלך הלילה.
גם מלאכת הניפוח לוקחת זמן, שלא לדבר על הוצאת האוויר והקיפול מחדש.
👈 שקי שינה – אנחנו די מעדיפים לישון כמו בבית עם מזרון כרית ושמיכה, אבל הילדים לרוב מעדיפים לישון בשק שינה – בשביל החוויה השונה והכיף של להיות מכורבל וסגור.
הנה דוגמא לשק שינה מצוין לילדים
והנה עוד אחד המתאים גם לחורף ומזג אוויר קפוא.
ואם בא לילדים ממש להתפנק, הנה מיטת קמפינג מהממת ונוחה המתקפלת בקלות (ומעולה גם למסיבות פיג’מות)
3. תאורה לקמפינג
בקמפינג החשכה מגיעה מוקדם (פשוט כי אתם בטבע), ותמיד כשעוד הפעילות בעיצומה, ויש צורך בתאורה להכנת ארוחת הערב, למציאת מברשת השיניים ולאיתור הבגדים החמים. אי אפשר להפריז בחשיבות הפנסים בקמפינג . גם בחניונים מוסדרים התאורה אינה מאירה את פנים האוהל, ופעמים רבות גם פינת האוכל והשטח במרכז המאהל זקוקים לתגבור של תאורה.
אנו ממליצים בחום להצטייד בפנסי ראש.
עבור הילדים מדובר בהנאה עצומה וגם למבוגרים פנס ראש הוא מאוד פרקטי, משאיר שתי ידיים פנויות ומכוון את האור בדיוק לאן שאתה מסתכל.
👈 הנה פנס ראש מעולה של BLITZU במחיר מינימלי. הוא שוקל רק 60 גרם, עם תאורת לד חסכונית, מצב אינפרא אדום לראיית לילה, ועובד על 3 סוללות AAA (לא כלול).
והנה פנס ראש מעולה, עם חיישן אוטומטי להפעלה באמצעות תנועת יד – ב-21 ש”ח בלבד באלי אקספרס!
בנוסף מומלץ להצטייד גם בתאורה יותר מרכזית. תאורת חירום ביתית לגמרי מתאימה. היום אפשר למצוא הרבה תאורות טובות – גם כאלה שנתלות כמנורה באוהל וגם כאלה שנטענות סולארית.
4. לול נייד לתינוקות
אם יש לכם תינוקות ופעוטות, לול קמפינג יכול להיות ממש מועיל. אגב, לול קמפינג הוא מאוד שימושי גם כשנוסעים לכל סוג נופש ואפילו בבית, כשרוצים לפתוח עוד איזור שינה או נישת משחק.
לול הקמפינג נותן לכם שקט בגלל שהתינוק מורם מעל הקרקע בזמן שהוא ישן וגם מאפשר לכם להניח את התינוק או הפעוט שישחק בבטחה בזמן שאתם מתפנים להקמה, לבישול לארגון ולשאר פעילויות הקמפינג.
👈 הלול בתמונה למעלה מומלץ בחום. הוא מגיע עם מזרון ומתקפל לתיק נוח לנשיאה.
5. מטענים ניידים ובטריות להחלפה
חשמל הוא מצרך מבוקש ונדיר בטבע😉 . אנחנו אוהבים שיש איתנו את הפנסים שלנו והתאורות שלנו והטלפונים הניידים לשעת לילה מאוחרת, כשהילדים כבר עייפים ומתעקשים על הטיקטוק או הסרטונים שלהם ביוטיוב.
אל תשכחו לארוז בטריות חלופיות לפנסים וכדאי לקחת מטען נייד לטלפונים הסלולריים שלכם .
ניתן למצוא מטענים ניידים מצוינים במחירים זולים מאד באלי אקספרס, או גירבסט.
6. ערכת עזרה ראשונה
שהייה בחוץ כרוכה לעיתים בפציעות קלות וטוב שיש בהישג יד כמה דברים בסיסיים: חומר מחטא כמו פולידין, פלסטרים, משחה להרגעת עקיצות, משכך כאבים ומוריד חום לילדים.
באמזון יש תיק עזרה ראשונה ענק של MediKit, הכולל שטיפת עיניים סטרילית, תחבושות, פלסטרים, שמיכה תרמית, רצועות בד אלסטיות, סיכות ביטחון, כפפות, פינצטה ומספריים ועוד – ב-45 ש”ח בלבד. 👈 הזמינו כאן.
7. משחקים לקמפינג (קלפים, משחקי קופסה ומשחקי חוץ)
קמפינג מהווה הזדמנות טובה לשלוף את כל המשחקים שבבית פחות יוצא לשחק בהם בגלל העומס והמסכים.
הקמפינג הוא סביבה פורה למשחקים בהם משתתפים רב גילאיים, כי אין כמו לשחק באוויר הפתוח, בטבע, על המחצלת ולהרגיש ממש כמו פעם.
משחקים שאפשר להביא לדוגמה : דמקה, שש-בש, משחקי קלפים: טאקי, חלומות, דאבל, חתחתול, רביעיות, קלפים רגילים. משחקי קופסה כמו נחש מי, פלונטר, לוטי קרוטי, סולמות וחבלים, בינגו, זינגו וזה רק על קצה המזלג.הנה כמה מציאות מעולות של משחקים שכיף לקחת לקמפינג:
1. חבילת קלפי ענק – כבדים, גדולים, לא עפים ברוח ולא הולכים לאיבוד – ב-68 ש”ח באמזון!
2. ערכת חקר טבע ענקית לילדים – כוללת משקפת, מצפן, משרוקית, זכוכית מגדלת, לוכד חרקים, ערכת צפייה בציפורים, ועוד – הכל נארז בתוך תיק עמיד במים – ב-129 ש”ח. 👈הזמינו כאן.
👈 ממש חשוב לא לשכוח לקחת אתכם כדור, אקדחי מים, בועות סבון, משאיות וטרקטורים לשטח לקטנים יותר, וכלי ג’אגלינג כמו דיאבלו או כדורים לגדולים. לכל אלה תמיד ימצא שימוש במאהל בחיק הטבע.
8. חבלים/ ערסל/ נדנדה
בשטח התנהגו כמו בשטח, ואם יש לכם ערסל או ערסל נדנדה הביאו איתכם. למי שאין ערסל או נדנדה, מספיקים גם חבלים אותם אפשר לכרוך בצורת לולאה על ענף עבה או בין שני עצים ולתת לילדים לטפס, להתנדנד, להיתלות ולשחק.
אלו הם דברים פשוטים שמביאים איתם המון עניין ושעות של תעסוקה מהנה.
באלי אקספרס וגם באמזון אפשר למצוא ערסלים לקמפינג, העשויים מחומרים עמידים למים וחום, ועולים ממש מעט (יחסית לארץ). כדאי להזמין שיהיה לכל הגיחות לטבע.
9. ציוד ליצירה בטבע ועם הטבע
קודם כל הביאו אתכם איתכם טושים ודפים. זה הבסיס. ציור הוא אחלה תעסוקה בקמפינג.
מעבר לזה אפשר ומומלץ ליזום יצירות שמתייחסות לטבע שסביבנו – למשל לצייר את הטבע שסביבנו, לצייר על אבנים שאוספים או ליצור הדפסי עלים על גבי דפים (צריך להביא צבעי מים או גועש מבעוד מועד).
פעילות נוספת היא להביא דבק פלסטי או דבק סטיק – ולהדביק על הדפים חול, אדמה, עלים וכל מיני מציאות קטנות.
קישוט ענפים עם חוטי רקמה היא יצירה מקסימה ומהנה – זו יצירה פשוטה שמתאימה להמון גילאים – פשוט מלפפים חוטי רקמה בצבעים מתחלפים – כאילו מלבישים את הענף. אפשר להכין מזה מובייל או סתם פסל יפה.
10. טיפ למקצוענים בהתהוות – צ’ימיגג
למי שעוד לא מכיר מדובר בתיק גג נייד לרכב, המאפשר להכפיל את נפח הציוד שאתם יכולים להביא אתכם .
אנחנו גילינו שיש כמה דברים שתופסים הרבה נפח אבל משמעותיים לנו מאוד לחווית קמפינג איכותית ומפנקת כמו מזרונים מתקפלים (או מגולגלים), כריות, סדינים, ואם קר בלילה אז גם שמיכות חמות ועבות.
אם מוסיפים לזה אוהל גדול ואת שאר הציוד – כמעט לא נשאר מקום לבני המשפחה עצמם לשבת באוטו המשפחתי.
הצ’ימיגג שינה לנו את החוויה לגמרי ולמעשה איפשר לנו לצאת לקמפינג בתנאים שאנחנו אוהבים עם הציוד שאנחנו צריכים. הוא מגיע בכמה גדלים (והמחיר בהתאם לגודל) והוא מתחבר לכל גג של אוטו בלי צורך בשלדת אלומיניום או בציוד נוסף להרכבה.
✅ באלי אקספרס יש צ’ימיגג מצוין עם קיבולת של יותר מ-400 ק”ג, עמיד במים ומתאים לכל הרכבים, ב-95 ש”ח בלבד כולל משלוח. 👈הזמינו כאן.
13 טיפים לקמפינג ראשון עם ילדים
פעם ראשונה שלכם עם ילדים? הנה כמה טיפים חשובים:
1. טעם של עוד – חוויה ראשונית חיובית משאירה טעם של עוד. אל תתחילו ישר קמפינג בן כמה ימים של מקצוענים בתוך יער לא מוסדר, ללא חשמל, ללא מים זורמים, ללא שטח מתאים שהוכשר ללינה או שירותים. תתחילו לאט שיישאר טעם של עוד.
2. לילה אחד – כדאי להתחיל עם לילה אחד ורק בהמשך לעבור לשני לילות ויותר. ושלא יגידו לכם שלא שווה לארוז בשביל לילה אחד. זה פשוט לא נכון. בשביל פעם ראשונה זה מצויין ויש פעמים רבות עם ילדים שזה לגמרי מספיק.
3. חניונים מוסדרים – כדאי להתחיל בחניונים מסודרים עם מתקני קמפינג כמו תאורה, שירותים וברזי מים לשתייה, עם פני שטח נוחים המיועדים לקמפינג, עמדות מנגל, פינות אוכל, וצל.
בארץ תוכלו לבחור בכמה סוגי חניונים מוסדרים:
- חניוני לילה של קק”ל – נמצאים בכל הארץ וניתן ללון בהם ללא תשלום, והם מספקים שטח מתאים להקמת אוהלים, שולחנות פיקניק, פחי אשפה מסודרים ולעיתים גם בנוסף מים זורמים, שירותים ועמדות מנגל.
- חניונים של רשות שמורות הטבע – חניונים בתשלום סימלי – מספקים תאורה, שטח מסודר ומותאם לקמפינג, שירותים, מקלחות, כיורים לשטיפת כלים, איזורים מוצלים, פינות ישיבה, ופינות מנגל.
- חניונים פרטיים – ברחבי הארץ פזורים גם אתרים נוספים למי שאוהב קמפינג בתנאים עוד יותר נוחים, שכוללים בנוסף לכל אלה גם מקררים להשכרה, תקעי חשמל שמגיעים ממש עד האוהל, מזרונים להשכרה, קיוסק עם שתייה קרה ומזון קל במתחם.
היום יש אפילו את טרנד הגלמפינג (Glamorous camping) שבו משכירים אוהל מוכן וממוזג עם מיני מקרר, מיטות ואפילו אמבטיה ושירותים באוהל.
4. פעילות בקרבת מקום – אנחנו תמיד משתדלים לבחור מקום שיכול לספק חוויה או פעילות לילדים בקרבת הקמפינג – ערוץ נחל קרוב, חוף ים המספק גם חול וגם ים, בריכות שכשוך ואפילו מרחבים אופקיים מספקים שטח להתרוצצות ולמשחק.
5. חנייה קרובה לאתר הקמפינג – אנחנו לא סתם קטנוניים, אחת הבדיקות שתמיד נקפיד לעשות זה מיקום החניון ביחס למיקום האוהלים.
באתרים מוסדרים לרוב החניון קרוב ואם הוא מרוחק אז יש עזרה בהסעת הציוד למאהל. למה זה חשוב?
כי להתחיל להיסחב בדרך חתחתים עם ילדים קטנים ומלא ציוד ואז לפצוח בנגלות כי לא מצליחים בפעם אחת – זו התחלה מבאסת לקמפינג המשפחתי.
כמובן שמיטיבי לכת שכבר מנוסים בקמפינג ואף נוהגים לישון בכל מיני תנאי שטח – לוקחים בחשבון שיש גם את המסע עם הציוד מהאוטו וחזרה אליו.
6. לנסוע כמה משפחות – מומלץ לצאת יותר ממשפחה אחת, כמובן שגם המשפחה המורחבת תופס, כדי שלילדים יהיה עם מי לשחק, ויותר יוכלו להשתובב ולשחק בטבע ללא מסכים בחבורה צוהלת ומגוונת.
7. מים – שהייה ממושכת בחוץ דורשת הרבה מים לשתייה וגם לבישול, שטיפת ידיים דביקות או ניקוי חתך מזדמן. אף פעם אין יותר מידי מים. חלק מהבקבוקים שאתם מביאים אתכם כדאי להקפיא מראש וכך יש מספיק בקבוקי מים קרים לאורך זמן.
8. קומזיץ או מדורה – אם מתאפשר לכם אז אל תוותרו על הכנת מדורה. הרי ידוע שהקומזיץ הוא חלק בלתי נפרד ממסורת הקמפינג בטבע.
זו חוויה נהדרת שהילדים מתים עליה והיא כוללת הרבה תתי פעילויות מצויינות כמו קישוש עצים וזרדים, סימון של מעגל עם אבנים מסביב למדורה היכן שאסור לחצות, שמירה על האש דולקת, הוספת מקלות וענפים, הכנת תפוח אדמה בנייר כסף, צליית מרשמלו על האש ועוד.
חוץ מזה זה מחמם ופשוט כיף לשבת כולם ביחד מסביב למדורה, לקשקש, לשיר, לשחק (אפשר משחקי שירים – שיר שמתחיל באות….) ולנשנש!. כמובן שיש להקפיד על כללי בטיחות באש ולהסביר היטב לילדים מה מותר להם ומה אסור ולהשאיר כל העת מבוגר אחראי.
9. בחירת אוהל קמפינג משפחתי – אנחנו ממליצים מאוד לרכוש אוהל גדול יותר ממספר האנשים שמתכננים ללון בו, ושקל לפתוח אותו ולקפל אותו.
חפשו אוהל שאפשר לעמוד בו בכיף, ולאחר שפורסים את המזרונים על הרצפה נשאר בו מקום לתיקים ולציוד. ככה גם תמיד אחיין או חבר יכולים לבוא להתארח בלילה.
האוהל צריך להיות מבד עמיד לגשם, ולהכיל הרבה פתחי איוורור למקרה של מזג אוויר חם עם רשתות שניתן לסגור בעת הצורך.
כדאי שהאוהל יהיה עם שתי דלתות – כך שלא צריך לזחול מעל אנשים ישנים כשרוצים להיכנס ולצאת.
10. סגירת האוהל – לעת ערב כשהמעופפים מתחילים להגיע אל האור, הקפידו שהאוהל יישאר סגור, לפחות ברשתות, שלא תבלו לילה עם זמזום מטריד.
שימו לב, לפני השינה צריך לסגור את כל פתחי האוהל עם הכיסויים שלהם – כולל את פתח האוורור בגג האוהל על מנת להימנע מכניסת הרטיבות הלילית (טל וכאלה) לתוך האוהל.
11. התארגנות והקמה בשעות האור – תכננו את שעת היציאה כך שתוכלו להקים את המחנה והאוהל לפני שמתחיל להחשיך.
בתאורה של פנסים קשה הרבה יותר לארגן את המאהל, למצוא מצרכים, בגדים, כלי רחצה – עדיף לארגן הכל באור, להכין תאורה מבעוד מועד וכך תוכלו להתחיל להתרווח עם רדת החשכה.
12. שיתוף הילדים בהקמה – אנחנו ממליצים לשתף את הילדים גם בשלב הזה של הקמת האוהל וארגון המאהל – הקמפינג היא חוויה משפחתית וכמו שאמרנו החוויה מתחילה עוד בבית בשלב התכנון.
לקטנים אפשר לתת לסדר אבנים מסביב למאהל כדי לסמן את “הגדר” מעבר אליה אסור לצאת לשוטט ללא אישור, אפשר לבקש מהילדים לסדר את הציוד בתוך האוהל, לעטוף תפוחי אדמה בנייר כסף, לקושש זרדים ועצים לקומזיץ, וגם לעזור להחזיק את מוטות האוהל ולהקים אותו, לפרוש את המחצלות,לשטוף ירקות.
למעשה, הארגון וההכנות הם הפעילויות הכי כיפיות לילדים בקמפינג.
13. הקימו את האוהל בקרבת המתקנים – דאגו למקם את המאהל בקרבת המתקנים הציבוריים: ברזי המים, השירותים, התאורה המרכזית.
כשאתם עם ילדים קטנים, תמצאו את עצמכם עושים את הדרך לשירותים או לשטוף ידיים או למלא מים בבקבוק כמה וכמה פעמים.
כמובן שלא כזה כיף להיות צמוד ממש לשירותים או למקומות הומים יותר אז תשמרו בכל זאת על מרחק ביטחון.
טיפים לבטיחות בקמפינג עם ילדים
1. לבוש והגנה – אם נמצאים באיזור מיוער, חשוב להקפיד שכל הילדים ינעלו נעליים סגורות עם גרביים, ורצוי גם מכנסיים ארוכים.
בקמפינג נמצאים בשטח הרבה שעות והשהות הזו מחייבת מריחת קרם הגנה באיזורים החשופים ולילדים הרגישים גם חומר דוחה עקיצות חרקים.
2. תכשיר נגד עקיצות – בין אם אתם מעדיפים תכשירים טבעיים או את נוגדי היתושים הרגילים למיניהם, כשישנים בחוץ מומלץ שלא לשכוח תכשיר נגד עקיצות, כי מה לעשות, חלק מהטבע זה גם החרקים המעופפים שנמשכים לתאורה שלנו בחשכה.
“צרור” עקיצות, בעיקר לילדים שקצת יותר רגישים יכול ממש להפוך למטרד רציני. אל תשכחו גם משחה מרגיעה למקרה שמישהו בכל זאת נעקץ – אלוורה, משחת פניסטיל, טראומיל, וכו’.
3. ערכת עזרה ראשונה – כללנו אותה ברשימת הציוד למעלה.
4. שהות בחשכה – חלק מהכיף בקמפינג הוא השהות בחשכה (שבחיים המודרניים נמנעת מאיתנו בגלל שאנחנו מוקפים אורות בהירים הרבה מאוד שעות).
יחד עם זאת כשמדובר על פעוטות מתרוצצים כדאי לנקוט כמה אמצעי זהירות כמו לתת להם לענוד צמידים זוהרים או לצייד כל ילד בפנס ראש.
חשוב להגדיר היטב מה הם גבולות הגזרה – עד היכן מותר לילדים להתרוצץ לבד ואפילו לסמן להם את השטח הזה עם סימון זוהר.
טיפים לאוכל בקמפינג עם ילדים
זה מה שעושים בעיקר בקמפינג, לא? אוכלים ואוכלים. 😜
1. שיתוף הילדים בהכנת הארוחה – כדאי ורצוי לשתף את הילדים בהכנות של הארוחה – זה גם חלק מהכיף שלהם בקמפינג. למשל: ללכת לשטוף בכיור את הירקות, לעטוף תפוחי אדמה בנייר כסף, לעזור בקילוף, בחיתוך, בערבוב – כל אחד בהתאם לגילו וליכולותיו.
2. הכינו אוכל חתוך, ארוז ומוכן – הכינו מראש כלי פלסטיק אטומים היטב עם ירקות חתוכים, פשטידות קטנות, כריכים מוכנים, שניצלים מוכנים – כל דבר שניתן לשלוף בעת רעב. אנחנו יודעים כבר שילדים רעבים לא ממש מסוגלים לחכות עד שהפויקה תהיה מוכנה.
3. הביאו מזון עמיד – לכל שהייה בטבע כדאי לדאוג להצטייד במיני מזונות מזינים ומשביעים ושאינם דורשים קירור כמו טחינה, חמאת בוטנים, שקדייה, פירות,ירקות, אגוזים, פריכיות, קרקרים, מנות חמות, גרנולה, קורנפלקס וכדומה.
4. הביאו צידנית – יש היום צידניות שיכולות לשמור על קירור מצויין גם עד 3 ימים. רק אל תשכחו לשים הרבה קרחונים וגם קרחונים למעלה – כי אוויר קר יורד למטה.
5. לא להשאיר שאריות מזון בשטח – בסיום הארוחה – לארוז היטב את המזון שנשאר ולאחסן את הזבל הרחק מאיזור המאהל והלינה, על מנת למנוע הגעה של חרקים ושאר אורחים לא רצויים לאיזור הלינה.
והיו מי שחשבו על הכל ודאגו לכם מראש לכיסא תינוק מתקפל לקמפינג! רק 36 דולר – באמזון. 👈הזמינו כאן. תראו איזה מושלם:
עד כאן ההמלצות והטיפים שלנו לקמפינג מושלם עם ילדים. יש לכם טיפים נוספים? אנחנו נשמח מאד לקבל אותם – בתגובות למטה.
קמפינג מעולה שיהיה לכם,
סיון